Саудівська Аравія перехопила балістичну ракету на кордоні з Єменом - ЗМІ

Саудівська Аравія перехопила балістичну ракету на кордоні з Єменом - ЗМІ

Укрінформ
Саудівська Аравія перехопила балістичну ракету над півднем країни неподалік кордону з Єменом.

Про це повідомляє AFP з посиланням на державні ЗМІ Саудівської Аравії.

"Саудівська Аравія в п'ятницю перехопила балістичну ракету над південним королівством біля кордону з Єменом, повідомляють державні ЗМІ, через кілька годин після того, як повстанці в Ємені заявили, що вони почали атаку", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, повстанці-хусити, які ведуть збройну боротьбу з Саудівською Аравією і її союзниками, заявили, що запустили ракету у південно-західну провінцію Найран.

Згідно з повідомленням державного каналу Саудівської Аравії Al Ekhbariya TV, саудівські ВПС перехопили балістичну ракету над тією ж провінцією.

Читайте також: Іранські військові заявили про припинення антиурядових акцій

Як повідомлялося, 4 грудня Саудівська Аравія завдала авіаудару по позиціях хуситів в Ємені, які ведуть бої зі своїми колишніми союзниками - силами колишнього президента країни Алі Абдалли Салеха.

Як відомо, військовий конфлікт у Ємені триває з вересня 2014 року. Саудівська Аравія зі своїми союзниками бере в ньому активну участь на боці президента Ємену Мансура Хаді, а Іран - на боці повстанців-хуситів. Внаслідок бойових дій за час конфлікту загинуло понад 10 тисяч людей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-