Стало відомо, коли Дуда призначить новий уряд Польщі

Стало відомо, коли Дуда призначить новий уряд Польщі

Укрінформ
Президент Польщі Анджей Дуда у вівторок, 9 січня, призначить новий склад уряду Матеуша Моравецького.

Про це у Тwitter написала глава польського уряду Йоанна Копцінська. 

“Завтра опівдні президент Анджей Дуда призначить новий склад уряду прем'єра Матеуша Моравецького”,- написала Копцінська.

Маршалок Сенату Польщі Станіслав Карчевський в понеділок в ефірі радіо Zet заявив, що зміни в уряді стосуватимуться “більше п'яти, але менше десяти міністрів”. 

Читайте також: У Сеймі Польщі анонсували зміни в уряді

Як інформували останнім часом польські ЗМІ, одним з головних кандидатів на відставку є чинний глава МЗС Вітольд Ващиковський. Крім того, у контексті відставок часто називаються прізвища міністра охорони здоров’я Константи Радзівілла, міністра цифризації Анни Стшежинської, міністерство якої нібито взагалі мають ліквідувати, а також міністра екології Яна Шишка. Під великим питанням є також збереження посади чинним главою міністерства національної оборони РП Антонієм Мацеревичем, відставки якого вимагає президент Дуда через непрості особисті відносини з міністром. 

Як повідомляв Укрінформ, Моравецький у грудні змінив на посаді глави польського уряду Беату Шидло. Вона залишилася в його уряді віце-прем'єр-міністром з соціальних питань.

Моравецький уже призначив до складу свого уряду нового речника, керівника канцелярії Ради міністрів та голову кабінету.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-