У Москві затримали прихильників Навального

У Москві затримали прихильників Навального

Укрінформ
У столиці Росії Москві затримали прихильників опозиціонера Олексія Навального.

Про це повідомив російський правозахисний медіа-проект «ОВД-Інфо» з посиланням на самих затриманих, пише "Радіо Свобода".

Як зазначається, двох волонтерок так званого «передвиборчого штабу Навального» поліція затримала, звинувативши у проведенні неузгодженого пікету і пояснивши затримання тим, що активістки не можуть вести передвиборчої агітації на користь людини, що не бере участі у виборах президента Росії. Активістки у відповідь заявляли, що роздавання газет із передвиборчою програмою Навального – то була не агітація, а інформація.

Так само затримували і ще трьох волонтерів штабу Навального, теж звинувачених у проведенні неузгодженого пікету. В них вилучили газети, наклейки і сумки з символікою діяча.

Згодом всіх затриманих відпустили, склавши на них адміністративні протоколи про «порушення учасником заходу порядку його проведення».

Читайте також: Верховний суд Росії заборонив Навальному йти у президенти

Олексій Навальний заявляв, що планує балотуватися на посаду президента Росії на виборах у березні; Центральна виборча комісія Росії, як і попереджала, відмовилася приймати його документи на підставі, що він має непогашену судимість, бо засуджений до умовного терміну в так званій справі «Кіровлісу». 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-