Південна Корея і КНДР формують делегації на майбутні переговори

Південна Корея і КНДР формують делегації на майбутні переговори

Укрінформ
Республіка Корея і КНДР узгоджують склад делегацій, які вестимуть перші за два роки переговори між країнами, заплановані на 9 січня.

Про це повідомляють південнокорейські ЗМІ.

"Уряд РК розглядає можливість формування делегації з п'яти осіб, яку очолить міністр у справах возз'єднання Чо Мьон Гюн. Велика ймовірність, що північнокорейських представників очолить голова комітету КНДР з мирного об'єднання батьківщини Рі Сон Квон", - інформує Всесвітнє корейське радіо з посиланням на міністерство у справах возз'єднання.

Як зазначає південнокорейське агентство "Рьонхап", Рі Сон Квон раніше неодноразово очолював делегації КНДР на міжкорейських переговорах, в яких почав брати участь у 2006 році.

У міністерстві уточнили, що деталі розмови обговорюватимуться по недавно відновленій спеціальній лінії зв'язку. У суботу цей канал двостороннього зв'язку в прикордонному пункті Пханмунчжом почав роботу о 9:30 ранку, хоча зазвичай він не працює у вихідні. Основною темою обговорення, цілком ймовірно, стане можлива участь північнокорейських спортсменів в зимових Олімпійських іграх, які пройдуть в південнокорейському Пхенчхан 9-25 лютого.

Читайте також: КНДР заявила, що хоче на зимову Олімпіаду

Представник міністерства у справах возз'єднання повідомив, що сторони обговорять склад делегацій, обмінявшись списками через факс.

Прямі переговори між Південною Кореєю і КНДР заплановані на вівторок, 9 січня, в демілітаризованій зоні прикордонний пункт Пханмунджом. Це буде перша подібна зустріч з грудня 2015 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-