На Радбезі ООН за ініціативу щодо Ірану розкритикували США - Reuters

На Радбезі ООН за ініціативу щодо Ірану розкритикували США - Reuters

Укрінформ
Засідання Ради Безпеки ООН для обговорення протестів у Ірані переросло у критику США за їхній заклик до проведення цієї зустрічі.

Про це повідомляє Reuters.

"Засідання Ради Безпеки Організації Об'єднаних Націй у п'ятницю для обговорення нещодавніх протестів у Ірані перетворилося у критику Сполучених Штатів за їхній заклик до зустрічі, як висловилися деякі держави-члени, щодо внутрішніх питань Тегерану", - йдеться у повідомленні.

За словами посла Франції в ООН Франсуа Делатра, протести не загрожують міжнародному миру та безпеці, що можна вважати неявною критикою США.

"Ми маємо бути обережними щодо будь-яких спроб експлуатувати цю кризу для досягнення особистих цілей, інакше буде діаметрально протилежний бажаному результат", - зазначив посол.

Читайте також: Посол Ірану в ООН: Управління протестами в Ірані здійснювалося з-за кордону

Антиурядові протести у Ірані почалися тиждень тому, у результаті заворушень загинуло 22 людини і понад 1000 були заарештовані.

Посол США у ООН Ніккі Гейлі, заявила, що Вашингтон пильно стежить за діями влади Ірану.

Посол Ірану у ООН Голамалі Хошро заявив, що у його уряду є "вагомі докази" того, що керівництво діючими протестами у країні "чітко здійснювалося із-за кордону".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-