Посол Ірану в ООН: Управління протестами в Ірані здійснювалося з-за кордону

Посол Ірану в ООН: Управління протестами в Ірані здійснювалося з-за кордону

Укрінформ
Уряд Ірану має «вагомі докази», що управління чинними протестами у країні «чітко здійснювалося з-за кордону».

Про це під час засідання Ради Безпеки ООН заявив посол Ірану у цій міжнародній організації Голамалі Хошро, повідомляє Reuters.

Він також додав, що США зловжили своїми повноваженнями постійного члена Радбезу, скликавши зустріч для обговорення іранських протестів. «Дуже прикро, що, незважаючи на опір частини членів, ця Рада дозволила чинній адміністрації США зловжити собою, організувавши зустріч стосовно події, що не входить до її мандату», - сказав Хошро.

Як повідомлялося, мітинги в Ірані почалися як виступи проти високої інфляції і підвищення цін на основні продукти харчування, але швидко переросли в антиурядові протести.

У результаті зіткнень протестувальників із силами безпеки в Ірані загинуло щонайменше 23 людини. За даними влади Ірану, затримано не менш як 500 демонстрантів, проте неофіційні джерела повідомляють, що кількість затриманих більша в рази.

У четвер, 4 січня, стало відомо, що США розширили санкції проти Ірану, включивши до списків п’ять іранських підприємств за їх роль у розробці балістичних ракет.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-