Могеріні назвала 12 пріоритетів зовнішньої політики ЄС

Могеріні назвала 12 пріоритетів зовнішньої політики ЄС

Укрінформ
Зовнішня політика Євросоюзу у новому, 2018 році, має зосередитися на дванадцяти пріоритетах, імплементація яких розпочалася у минулому році.

Про це йдеться у статті високого представника ЄС у зовнішніх справах та політики безпеки Федеріки Могеріні.

"Навіть у день Нового року я намагалася визначити дванадцять речей, які я беру до нового року із року, що завершився. Це дванадцять особливих моментів, які стали визначальними у моєму 2017 році", - пише Могеріні у статті "Дванадцять речей, які ми беремо з собою у 2018-й".

Серед них, зокрема, визначені: перезапуск ЄС, починаючи з питання оборони, співробітництво з Африкою з питання міграції, європейська інтеграція країн Балкан, проведення 9 травня дня Європи в ООН, спільна політика Європи відносно Єрусалиму, початок підготовки лівійської берегової охорони, проведення саміту "Східного партнерства" у Брюсселі, діяльність заради молоді із залученням самої молоді, допомога біженцям рохінджа, а також доля дітей колумбійських військових.

Читайте також: Україна визначила напрямки співпраці з ЄС під час головування Болгарії

Слід зазначити, що агресія Росії проти України, продовження російської окупації деяких суверенних українських територій, розв’язана Кремлем гібридна війна проти Європи жодним чином не відзначені серед пріоритетів високого представника ЄС у своєї діяльності, як у минулому так й у нинішньому році. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-