КНДР може взяти участь в зимовій Олімпіаді-2018 у Південній Кореї

КНДР може взяти участь в зимовій Олімпіаді-2018 у Південній Кореї

Укрінформ
Лідер КНДР Кім Чен Ин в понеділок заявив, що Пхеньян готовий обговорити з Сеулом свою можливу участь в зимовій Олімпіаді-2018 в Південній Кореї.

Про це повідомляє Сіньхуа.

"Щиро побажавши успіхів у проведенні Олімпіади, Кім Чен Ин заявив, що КНДР застосує необхідні заходи для підготовки до події, у тому числі вступить в переговори з РК (Республіка Корея - ред.) з питань участі своєї збірної", - йдеться в повідомленні.

Виступаючи з новорічним зверненням, він підкреслив, що 2018 рік важливий для обох країн, розташованих на Корейському півострові: в КНДР відзначатиметься 70-річчя з дня утворення республіки, а в РК пройдуть зимові Олімпійські ігри.

Він зазначив, що, будучи сусідами, дві Кореї "кровно пов'язані".

Читайте також: Кім Чен Ин завершив процес формування ядерних сил КНДР

"Для нас природно радіти заходам, які організовують наші співвітчизники, і надавати допомогу в їх проведенні", - додав Кім Чен Ин.

Він також заявив, що дві сторони повинні ослабити напруженість військової конфронтації, щоб створити атмосферу для примирення.

Південна Корея раніше запропонувала КНДР створити спільну команду для участі в Олімпіаді, яка пройде в Пхенчхані в лютому.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-