Японія вивчає сценарії початку війни за участю КНДР - ЗМІ

Японія вивчає сценарії початку війни за участю КНДР - ЗМІ

Укрінформ
Токіо розглядає можливі наслідки повномасштабної війни на Корейському півострові. 

Про це в неділю, 31 грудня, повідомляє "Німецька хвиля" з посиланням на агентство Kyodo.

За даними Kyodo, уряд Японії розглядає можливі наслідки повномасштабної війни на Корейському півострові. Ця проблема, зокрема, обговорювалася на засіданні Ради безпеки Японії за участю прем'єр-міністра країни Сіндзо Абе.

На даному етапі Токіо вирішує, які дії можуть вжити Сили самооборони Японії в разі наростання напруженості. Оскільки в них немає балістичних ракет, ядерної зброї, морської піхоти або моторизованих десантних підрозділів, Японія не виключає, що в разі війни в регіоні може звернутися за військовою допомогою до США.

Японська влада розглядає чотири можливих сценарії початку військових операцій на Корейському півострові. Перший полягає у розв'язанні бойових зіткнень між арміями КНДР і Південної Кореї. Другий передбачає превентивний удар Вашингтона по Північній Кореї. Третій варіант зводиться до вторгнення сил Південної Кореї на північнокорейську територію. В рамках четвертого Пхеньян може завдати ракетного удару по Японії.

Читайте також: КНДР погрожує нарощувати свій ядерний потенціал

19 грудня 2017 року японська влада ухвалила рішення посилити протиракетну оборону через загрози з боку КНДР. Так, уряд у Токіо затвердив розміщення в країні два комплексу ПРО Aegis Ashore вартістю близько 100 млрд єн кожен (у перерахунку близько 754 млн євро). Системи ПРО будуть закуплені в США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-