Дуда підписав закон про демонтаж комуністичних пам'ятників до 31 березня

Дуда підписав закон про демонтаж комуністичних пам'ятників до 31 березня

Укрінформ
Президент Польщі Анджей Дуда підписав у п'ятницю зміни до так званого закону про декомунізацію.

Нові положення закону про заборону пропагування комунізму передбачають, зокрема, прискорення темпів демонтажу пам'ятників радянської доби в Польщі, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

Змінами до закону передбачається, зокрема, прискорення кінцевого терміну демонтажу всіх пам'ятників комуністичної епохи в Польщі з 21 жовтня до 31 березня 2018 року. Якщо власник ділянки особисто не встановлював такий пам'ятник, то кошти йому за демонтаж повертає держава.

Читайте також: Порошенко нагадав про історичних героїв, які об’єднують Польщу й Україну

Закон також передбачає зміни у процесі перейменування вулиць та інших публічних місць, які носять імена діячів комуністичної епохи. Для успішного завершення процесу декомунізації представникам центральної влади на місцях — воєводам надаватимуться додаткові повноваження. Зокрема, у випадку зволікань з боку місцевої влади у питанні перейменування воєвода зможе додатковим розпорядженням після узгодження з Інститутом національної пам'яті Польщі самостійно прийняти відповідне рішення про перейменування, і місцева влада повинна буде виконати це рішення воєводи.

Закон набуває чинностІ через сім днів після підписання закону.

Фото: wpolityce.pl

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-