Порошенко нагадав про історичних героїв, які об’єднують Польщу й Україну

Порошенко нагадав про історичних героїв, які об’єднують Польщу й Україну

Укрінформ
Рівень Комісії щодо співпраці в історичних питаннях між Україною та Польщею буде підвищено до рівня віце-прем'єр-міністрів. З української сторони Комісію очолить віце-прем’єр-міністр Павло Розенко.

Про це заявив Президент Петро Порошенко під час спільної з Президентом Польщі Анджеєм Дудою прес-конференції в Харкові, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Ми домовилися з паном Президентом (Дудою — ред.) найближчим часом підвищити рівень Комісії зі співпраці в історичних питаннях, звернутися до наших урядів - рівень Комісії має бути на рівні віце-прем’єр-міністрів. Із нашого боку, ми передбачаємо, що це має бути віце-прем’єр Розенко”, - зазначив Глава держави.

Порошенко розраховує, що комісія збереться найближчим часом і за результатом “ефективної розмови” буде дане “зелене світло” для продовження процесу наукового вивчення, ексгумації, збереження пам’ятників спільної історичної спадщини між державами.

Водночас Президент наголосив, що історія не повинна впливати на стратегічний характер відносин між країнами.

“Ми дійшли спільної думки, що історія не повинна впливати на стратегічний характер україно-польських відносин. Потрібно пам’ятати героїв минулого, вшановувати пам’ять невинних жертв, але твердо потрібно рухатися вперед, бо історію ми вже не змінимо, але маємо і можемо змінити сьогодення і створити кращі умови для майбутнього, щоб ніколи і ніхто не міг вселити ні в серця українців, ні в серця поляків ні ненависті, ні ворожнечі”, - підкреслив він.

Порошенко додав, що Україна та Польща мають безліч історичних героїв, які об’єднують, а не роз’єднують країни.

Читайте також: Порошенко і Дуда обговорили ідею миротворців на Донбасі

“Немає незалежної Польщі без незалежної України, як і немає незалежної України без незалежної Польщі”, - нагадав Президент слова польського державного діяча Юзефа Пілсудського.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-