У США тестують вісім прототипів стіни на кордоні з Мексикою

У США тестують вісім прототипів стіни на кордоні з Мексикою

Фото, відео
Укрінформ
В американському місті Сан-Дієго, штат Каліфорнія, в середу представили вісім прототипів стіни на кордоні з Мексикою, що була однією з обіцянок Дональда Трампа під час президентської кампанії.

Про це повідомляє Sky News

"Вісім прототипів проходять перевірку в Сан-Дієго", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, посадові особи прикордонної служби США наразі перевіряють макети загороджень, які запропонували вісім різних будівельних компаній. Висота фрагментів становить близько 9 метрів. 

"Це сигнал міжнародній спільноті, що ми прекрасна країна, наймогутніша в світі, і тим, хто хоче потрапити в США, ми настійно рекомендуємо використовувати законні методи", - заявив глава місцевої прикордонної служби Маріо Вільяреал.

Однак противники зведення стіни кажуть, що більшість американців виступають проти її будівництва.

"Ми знаємо, що більшість населення Сполучених Штатів проти зведення стіни на кордоні з Мексикою. Для цього немає грошей, це просто робиться для шоу", - сказав голова неурядової організації "Прикордонні Ангели", яка спеціалізується на правах мігрантів, Енріке Моронес.

Офіційні особи США заявляють про те, що будівництво бар'єру між США і Мексикою біля Сан-Дієго призвело до зменшення кількості спроб незаконного перетину кордону.

Як зазначається, кількість нелегальних іммігрантів, що прибувають з Мексики до США, за останні 30 років скоротилася з 628 тисяч осіб у 1986 році до 31 тисячі осіб в 2016 році.

Фото: SkyNews

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-