У Польщі затримали російського олігарха з фальшивим паспортом

У Польщі затримали російського олігарха з фальшивим паспортом

Укрінформ
Польські прикордонники затримали в аеропорту Варшави російського олігарха Андрія Чернякова, який перебуває у міжнародному розшуку за фінансові зловживання.

При собі чоловік мав фальшивий закордонний паспорт громадянина Румунії. Про це повідомляє Onet.pl.

"Подорожуючий під час прикордонної перевірки при виїзді з Польщі представив підроблений румунський паспорт. Прикордонники з'ясували, що затриманий є громадянином Росії. Після перевірки виявилося, що його розшукують російські правоохоронні органи за фінансові зловживання", - заявив представник Навіслянського відділу Прикордонної служби РП Кшиштоф Гжех.

Росіянину висунуто звинувачення у підробці документів, і він погодився відбути покарання у вигляді шести місяців ув'язнення з відстрочкою на два роки. “З огляду на його переслідування російськими органами правосуддя рішенням Варшавського окружного суду його тимчасово заарештовано”, - зазначив Гжех. 

Читайте також: Австрійські ЗМІ пишуть про поступ у справі Фірташа

За інформацією російських ЗМІ, органи правосуддя РФ готують подання до польської сторони про екстрадицію Чернякова до Росії. 

Черняков керував однією з найбільших будівельних компаній у Росії “Космос”. Російські органи правосуддя інкримінують йому розтрату 11 млрд рублів (300 млн дол.), які його компанія позичила у банку “Москва”.

Фото: Комерсант

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-