Тіллерсон заявляє, що США не мають ілюзій щодо “режиму” Росії

Тіллерсон заявляє, що США не мають ілюзій щодо “режиму” Росії

Укрінформ
За минулий рік Сполучені Штати зіткнулися з величезними проблемами у відносинах з Північною Кореєю, Китаєм та Росією, з якою, зокрема, у США нині дуже “погані відносини”.

Про це у колонці The New York Times повідомив держсекретар США Рекс Тіллерсон.

“Щодо Росії, то ми не маємо ілюзій щодо режиму, з яким маємо справу. У Сполучених Штатів сьогодні погані відносини з Росією, яка напала на своїх сусідів Грузію та Україну в останнє десятиліття і підірвала суверенітет західних держав шляхом втручання в наші вибори та інше ", - стверджує держсекретар.

За його словами, призначення колишнього посла НАТО Курта Волкера спецпредставником в Україні відображає відданість США відновленню її суверенітету та територіальної цілісності.

Читайте також: Пристайко про оборонну зброю: Буде рішення Трампа – інші уряди не забаряться

Держсекретар США ще раз наголосив, що США ніколи не визнають Крим російським.

«Коли йдется про вторгнення в іншу країну, це неможливо прийняти”, - заявляє він, додаючи, що США повернуться до питання Криму, але наразі важливіше припинити насильство на сході України.

При цьому Тіллерсон зазначив, що попри розбіжності Москви і Вашингтона країнам необхідно працювати разом.

"Ми стоїмо на сторожі супроти російської агресії, але ми визнаємо необхідність спільної роботи з Росією там, де наші інтереси перетинаються", - вважає держсекретар.

На його думку, найбільше це стосується Сирії. Держсекретар США зазначив, що Росія підтвердила прихильність до сирійських переговорів у Женеві, і Штати очікують, що РФ продовжить цю лінію.

Тіллерсон сподівається, що завершення цих переговорів "перетворить Сирію на країну, вільну від Башара Асада та його сім'ї".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-