Тіллерсон і Лавров поговорили про Україну, Сирію та КНДР

Тіллерсон і Лавров поговорили про Україну, Сирію та КНДР

Укрінформ
У вівторок, 26 грудня, державний секретар США Рекс Тіллерсон провів телефонну розмову з міністром закордонних справ Російської Федерації Сергієм Лавровим.

Про це повідомили в МЗС РФ.

Зокрема, сторони обговорили Україну та Мінські домовленості.

"Підтверджена важливість подальшого залучення двостороннього каналу консультацій на додаток до роботи Контактної групи і "нормандського формату", - йдеться в повідомленні.

Читайте також: МЗС Британії: Росія має припинити дестабілізацію європейських країн

Також Тіллерсон і Лавров обговорили ситуацію з КНДР і важливість переходу до переговорного процесу.

"Сторони були єдині в думці, що ракетно-ядерні розробки в КНДР порушують вимоги Ради Безпеки ООН. С. В. Лавров, однак, знову акцентував неприпустимість зростання напруженості навколо Корейського півострова агресивною риторикою Вашингтона на адресу Пхеньяну і нарощуванням в регіоні військових приготувань. Підкреслена необхідність якнайшвидшого переходу від мови санкцій до переговорного процесу", - зазначили в МЗС РФ.

Читайте також: США розширили санкції проти Північної Кореї

Крім цього, розглядалися подальші кроки щодо "подолання конфлікту в Сирії за збереження її територіальної цілісності". Також мова йшла про проведення в Сочі "Конгресу міжсирійського національного діалогу в рамках зусиль щодо просування до врегулювання на основі резолюції РБ ООН 2254 та стимулювання прямих переговорів між Урядом САР і опозицією в Женеві без будь-яких попередніх умов.".

В МЗС РФ зазначили, що розмова відбулася "за американською ініціативою".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-