Франція поки не має наміру визнавати Палестину як державу - Макрон

Франція поки не має наміру визнавати Палестину як державу - Макрон

Укрінформ
Франція не має наразі наміру визнавати Палестину як державу у відповідь на рішення Трампа визнати Єрусалим столицею Ізраїлю.

Про це президент Франції Еммануель Макрон заявив після зустрічі в Єлисейському палаці з главою Палестинської національної адміністрації Махмудом Аббасом, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Прийняти рішення і в односторонньому порядку визнати Палестину - це ефективно? Я не думаю. Тому що це стало б реакцією на американське рішення..., яке спровокувало хвилювання в регіоні, і я не хотів би повторити таку саму помилку», - пояснив французький президент офіційну позицію.

Він додав, що Франція визнає Палестину, але не зараз, а «у відповідний для цього момент».

Читайте також: Статус Єрусалима: Генасамблея ООН виступила проти ідеї Трампа

Макрон наголосив, що у Парижі не хочуть «маргіналізувати себе» в мирному процесі на Близькому Сході, як це було зроблено після визнання Трампом Єрусалима столицею Ізраїлю.

Він наголосив на тому, що після рішення Трампа, яке було оголошене 6 грудня «американці виключені» з переговорного процесу з врегулювання палестино-ізраїльського конфлікту.

«Я намагаюся не допустити того ж самого», - заявив Макрон.

Як відомо, 10 грудня Еммануель Макрон зустрічався в Єлисейському палаці з Біньяміном Нетаньяху, тоді він закликав прем'єр-міністра Ізраїлю продемонструвати на адресу палестинців «сміливі жести». Але Нетаньяху не розділив позиції Макрона і закликав поважати історію Ізраїлю, столицею якого впродовж трьох тисяч років є Єрусалим..

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-