Маккейн закликав Трампа схвалити додатковий продаж летальної зброї Україні

Маккейн закликав Трампа схвалити додатковий продаж летальної зброї Україні

Укрінформ
Американський сенатор-республіканець Джон Маккейн позитивно оцінив рішення президента США Дональда Трампа про постачання в Україну першої партії летального озброєння і закликав його не зупинятися на цьому.

Про це повідомляється на сайті сенатора

"Я вітаю повідомлення, що адміністрація Трампа схвалила продаж летальної оборонної зброї Україні. Це треба було зробити вже давно, але тим не менш, це настає в ключовий момент. Українці витримують деякі з найгірших боїв протягом декількох місяців, оскільки Росія відкликала своїх офіцерів з одного з ключових механізмів припинення вогню, і бойовики, очолювані Росією, посилили свої атаки на сході України", - заявив він.

За словами Маккейна, Сполучені Штати і вільний світ повинні дати Україні те, що потрібно, щоб захищатися.

"Прийняте рішення санкціонувати торгівлю снайперськими гвинтівками і боєприпасами має стати першим кроком. Я закликаю президента схвалити додаткові продажі оборонної летальної зброї, включаючи протитанкові боєприпаси, і в повній мірі використовувати кошти на військову допомогу, надані Конгресом, щоб Україна могла захищати свій суверенітет і територіальну цілісність", - йдеться в заяві політика.

Читайте також: Летальна зброя для України – Держдеп розкрив подробиці

Раніше американські ЗМІ повідомляли про схвалення Державним департаментом США рішення про затвердження постачання в Україну стрілецької зброї на загальну суму $45 мільйонів.

Прес-секретар Держдепартаменту США Хізер Науерт заявила, що Державний департамент США схвалив експортну ліцензію для України на купівлю деяких легких озброєнь і стрілецької зброї у виробників США. 

Фото: Global Look Press

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-