Летальна зброя для України – Держдеп розкрив подробиці

Летальна зброя для України – Держдеп розкрив подробиці

Укрінформ
Державний департамент США схвалив експортну ліцензію для України на купівлю деяких легких озброєнь і стрілецької зброї американського виробництва.

Про це заявила прес-секретар Держдепартаменту США Хізер Науерт, повідомляє Reuters.

"Державний департамент США схвалив експортну ліцензію для України на купівлю деяких легких озброєнь і стрілецької зброї у виробників США", - заявила вона.

За словами Науерт, Україна купувала невеликі кількості цих видів зброї протягом кількох років і до, і після анексії Кримського півострова Росією у 2014 році.

"При попередніх двох адміністраціях уряд США схвалював експортні ліцензії для України, так що нічого нового", - зазначила Науерт.

Ліцензія поширюється на таку зброю, як напівавтоматична й автоматичний вогнестріл, аж до 50-го калібру, бойові кулемети, глушники, військові приціли й полум'ягасники, а також запчастини.

Читайте також: Адміністрація Трампа затвердила першу поставку летальної зброї до України - ЗМІ

Також прес-секретар Держдепартаменту підкреслила, що уряд США не затверджував пряме надання Україні летальної оборонної зброї, але не виключив таке рішення у майбутньому.

Американські експортери можуть подати заявку на прямі комерційні ліцензії на продаж у будь-який час, кожен конкретний випадок буде розглянуто Держдепартаментом окремо.

Раніше американські ЗМІ повідомляли про схвалення Державним департаментом США рішення  про затвердження постачання в Україну стрілецької зброї на загальну суму 45 млн дол.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-