На виборах у Каталонії чекають історичний рекорд

На виборах у Каталонії чекають історичний рекорд

Укрінформ
Станом на 18.00 явка на позачергових місцевих виборах у Каталонії на 5% перевищила результат 2015 року.

Про це повідомляє "Європейська правда" із посиланням на El Pais.

"Такої високої явки на місцевих виборах у Каталонії не було жодного разу в історії, при чому явка почала активно зростати у останні години голосування", - йдеться у публікації.

За даними женералітата автономії, на 18:00 на дільницях з'явилися  68,3% виборців. Для порівняння, на попередніх виборах, на яких фіксувалася рекордно висока активність, на цей час проголосували лише 63,12%.

За іспанським законодавством, дільниці закриваються о 20 годині за місцевим часом. Підсумкова явка у 2015 році становила 74,9% Отже, цього року вона може перевищити 80%.

Нагадаємо, каталонці сьогодні голосують на регіональних виборах вже втретє за останні п'ять років з метою врегулювання кризи з урядом Мадрида після проведення незаконного референдуму про незалежність.

Читайте також: Каталонська криза: партії-“сепаратисти” втратять більшість після виборів

Результати останніх соціологічних опитувань свідчать, що жодна зі сторін, ймовірно, не зможе отримати абсолютної більшості. Перемогу прогнозують партії відстороненого глави уряду Карла Пучдемона – ERC може отримати від 29 до 35 місць у 135-місному парламенті.

Загалом три сепаратистські партії можуть отримати 63-69 місць, тоді як для більшості необхідно 68.

Фото: АА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-