Штати мають намір перенести посольство до Єрусалима попри резолюцію ООН

Штати мають намір перенести посольство до Єрусалима попри резолюцію ООН

Укрінформ
Офіційний Вашингтон не змінить рішення і перенесе своє посольство до Єрусалима попри резолюцію Генасамблеї ООН із закликом відмовитися від визнання цього міста столицею Ізраїлю.

З такою заявою виступила в четвер під час спеціального пленарного засідання Генасамблеї постійний представник США при ООН Ніккі Гейлі, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Америка розмістить своє посольство в Єрусалимі – такою є воля американського народу, і це правильне рішення. Жодне голосування в ООН не змінить нашого рішення", - заявила представник США.

Водночас вона підкреслила, що голосування Генасамблеї "змінить те, як американці ставитимуться до ООН і до тих країн, які проявляють неповагу до США в ООН".

Глава американської місії наголосила, що Ізраїль повинен захищати своє виживання як нація, "але він також мусить захищати ідеали гідності, які також, за ідеєю, має відстоювати ООН".

Вона також зауважила, що на сесії Генасамблеї вимушена відстоювати суверенітет Сполучених Штатів – "найбільшого донора ООН і багатьох установ Організації" для підтримання вразливих країн, крихкого миру в усьому світі.

"Ми притягуємо режими-ізгої до відповідальності, і робимо це тому, що це – наша позиція, наш американський образ життя. Але давайте відверто, коли ми робимо щедрі внески в ООН, ми також маємо певні легітимні очікування, що наша добра воля буде визнана і користуватиметься повагою", - наголосила представник США.

Вона підкреслила, що доводи США на користь рішення про перенесення посольства в Єрусалим вже були оголошені, і вони добре відомі.

Читайте також: Статус Єрусалима: Генасамблея ООН виступила проти ідеї Трампа

"Сполучені Штати запам'ятають цей день, коли стали предметом нападів в Генеральній асамблеї за те, що ми скористалися нашим правом як суверенна нація. Ми згадаємо цей день, коли до нас знову звернуться з проханням внести найбільший внесок в Організацію. Ми запам'ятаємо цей день, коли багато держав звертатимуться до нас, як це відбувається досить часто, з проханням надати ресурси та використовувати наш вплив в їх інтересах", - наголосила представник США.

Як повідомлялося, Генеральна асамблея ООН під час екстреної пленарної зустрічі в четвер ухвалила резолюцію із закликом зберегти статус Єрусалима незмінним на противагу позиції США щодо визнання цього міста столицею Ізраїлю.

Документ підтримали 128 країн, дев'ять виступили проти, а 35 утрималися.

Фото: Ron Sachs/Global Look Press

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-