На об'єднання енергосистем Молдови і Румунії дадуть 270 млн євро

На об'єднання енергосистем Молдови і Румунії дадуть 270 млн євро

Укрінформ
Міжнародні партнери нададуть 270 мільйонів євро на реалізацію проекту з об'єднання енергосистем Молдови і Румунії.

Про це сказав на прес-конференції в Кишиневі міністр економіки та інфраструктури Молдови Октавіан Калмик, повідомляє власний кореспондент Укрінформу в Молдові.

«Реалізація цього найбільшого інвестиційного проекту з об'єднання енергетичних систем Молдови та Румунії є стратегічною метою для забезпечення енергетичної безпеки держави, модернізації енергетичної інфраструктури та інтеграції в енергоринок Європейського Союзу. Це дозволить забезпечити не тільки енергетичну безпеку, а й конкурентоспроможність енергетичного ринку нашої країни», - заявив Калмик.

Читайте також: Додон ризикує бути повторно "тимчасово відстороненим"

Він уточнив, що Європейський банк реконструкції і розвитку, Європейський інвестиційний банк і Світовий банк нададуть Молдові кредит, загальний обсяг якого становить 230 мільйонів євро. Ще 40 мільйонів євро у вигляді гранту надасть Європейський союз.

Присутній при підписанні Угоди між урядом Молдови і ЄБРР, ЄІБ і СБ глава делегації Євросоюзу в Молдові Петер Міхалко зазначив, що реалізація цього масштабного проекту стане важливим кроком у забезпеченні енергетичної безпеки Східної Європи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-