У Німеччині назвали

У Німеччині назвали "коридор" для переговорів щодо коаліції

Укрінформ
Лідери християнського блоку ХДС/ХСС - Ангела Меркель і Хорст Зеєхофер - а також СДПН Мартін Шульц не мають наміру витрачати місяці й навіть тижні на зондувальні переговори про можливості формування урядової коаліції.

Політики оголосили про це в середу після першої предметної зустрічі, присвяченої створення Великої коаліції, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Переговори передбачається провести з 7 по 12 січня", - йдеться в спільній заяві, оприлюдненій після 7 годин переговорів у вузькому колі.

В порядку денному 15 тематичних блоків, включаючи фінанси і податки, економіку та енергетику, міграцію та інтеграцію зовнішню політику, безпека та інші.

Партії знають, чого очікувати одна від одної, оскільки правили країною попередні 4 роки.

Остаточне рішення про те, чи варто знову створювати коаліцію, будуть приймати президії партій на своїх засіданнях. У будь-якому разі, до березня в ФРН точно не буде нового уряду.

Читайте також: Меркель категорично відкидає ідею уряду меншості

У Німеччині вже побито рекорд з тривалості процесу формування коаліції. Вибори відбулися 24 вересня, а фінішу навіть не видно. Попередній рекорд становив 86 днів, і було це 2013 року, коли переговори вели ті самі три партії. Різниця в тому, що цього разу Меркель витратила 2 місяці на те, щоб спробувати створити коаліцію з лібералами і Зеленими, яка врешті-решт провалилася.

Фото з сайту ZDF

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-