Курц представить свій уряд у понеділок

Курц представить свій уряд у понеділок

Укрінформ
Новий глава австрійського уряду Себастьян Курц (консервативна Австрійська народна партія) представить свій кабінет президентові країни в понеділок.

Про плани на найближче майбутнє він і майбутній віце-канцлер, партнер по коаліції, лідер ультраправої Австрійської партії свободи Хайнц-Крістіан Штрахе розповіли в спільному інтерв'ю місцевому виданню Heute.

«У понеділок інавгурація, після цього міністри візьмуться за свої обов'язки», - сказав Курц.

Вже у вівторок новий глава уряду вирушить у Брюссель, після чого в середу народу буде представлено урядову заяву.

Читайте також: Новий уряд Австрії не змінить політику санкцій проти РФ - Курц

Щодо персонального складу кабінету, то віце-канцлером і міністром у справах спорту та кадрових питань в ньому буде Штрахе. Міністерства фінансів, економіки, юстиції, сільського господарства, освіти, сім'ї відійшли консерваторам, правим – МВС, оборони, охорони здоров'я, інфраструктури (його міністром став кандидат у президенти на минулих виборах Норберт Хофер - ред.), а також МЗС - ця посада, яку раніше обіймав Себастьян Курц, дістанеться Карін Кнайссль (втім, вона хоч і проходить за квотою АПС, є безпартійною - ред.). У новому уряді - 9 чоловіків та 5 жінок.

Курц в інтерв'ю також окреслив мету свого уряду: перше – поліпшити безпеку і покласти край нелегальній міграції; посилити економіку і знизити податки; сформувати нову систему справедливості. Штрахе зі свого боку зауважив, що всі міністри усвідомлюють, які складні перед ними стоять завдання, які вони обидва беруть на себе з великою відповідальністю.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-