У Росії оголосили журі антипремії для журналістів імені пропагандиста Штрейхера

У Росії оголосили журі антипремії для журналістів імені пропагандиста Штрейхера

Укрінформ
У Росії опубліковано календар, журі та умови визначення лауреатів Антипремії імені нацистського пропагандиста Юліуса Штрейхера - за створення атмосфери ненависті, брехні в російському суспільстві і за його межами, цькування інакомислячих, а також посилення режиму цензури.

Про це повідомив у своєму блозі один з організаторів Антипремії відомий російський опозиційний журналіст Ігор Яковенко.

«Створено журі, в яке увійшли Наталія Геворкян, Олександр Риклін, Андрій Піонтковський, Віктор Шендерович, Ігор Яковенко... Підбиття підсумків та церемонія вручення антипремії відбудеться у квітні 2018-го... Голосування на сайті антипремії розпочнеться 21 грудня. Надсилати свої пропозиції щодо номінантів можна за адресою: antipremia.js@gmail.com», - інформує Яковенко.

Згідно з умовами Антипремії, пропозиції повинні містити ім'я (назву) фізичної або юридичної особи, номінацію, короткий опис "заслуг" і обов'язково щось конкретне: медійна подія, завдяки якій номінант заслуговує антипремії, тобто посилання на відео, підкасти або текст.

Читайте також: Раді пропонують боротися з російською пропагандою по-новому

Уточнюється, що до вручення антипремії в квітні 2018 року щомісяця на сайті антипремії журі буде представляти проміжні підсумки по кожній з номінацій і організує голосування. Остаточне рішення про присудження антипремії журі приймає з урахуванням голосування на сайті. Номінантам, які набрали найбільшу кількість голосів, вручаються призи глядацьких антипатій. Антипремія у кожній номінації може бути присуджена фізичній або юридичній особі лише один раз. Повторне присудження антипремії не допускається.

Ця антипремія буде вручатися щороку в чотирьох номінаціях. 1. Систематичне розпалювання ненависті до якого-небудь народу, національної, релігійної або іншої соціальної групи. 2. Співробітникові ЗМІ чи ЗМІ в цілому, які особливо відзначилися в цькуванні кого-небудь з представників опозиції або творчої чи наукової інтелігенції. 3. Представнику російської влади, який вніс вагомий вклад у посилення цензури. 4. Гран-прі - головна медійна антипремія року. Присуджується представникові російських ЗМІ, який зробив найбільш помітний внесок в атмосферу ненависті і брехні в російських медіа.

Головною метою Антипремії є боротьба «з нескінченним потоком брехні і ненависті, які йдуть з боку державних ЗМІ».

Юліус Штрейхер був гауляйтером Франконії, головним редактором газети «Штурмовик», ідеологом расизму і практиком розпалювання ксенофобії. Він був страчений за вироком Нюрнберзького трибуналу за антисемітську пропаганду і заклики до геноциду.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-