Трамп збирається звинуватити Китай в

Трамп збирається звинуватити Китай в "економічній агресії" - FT

Укрінформ
Президент США Дональд Трамп збирається звинуватити Китай в "економічній агресії", коли оприлюднить свою стратегію національної безпеки в понеділок.

Про це повідомляє Financial Times з посиланням на джерело.

"Стратегія національної безпеки, швидше за все, визначить Китай як конкурента у кожній зі сфер. Не тільки як конкурента, але і як загрозу, і тому, на думку багатьох у цій адміністрації, як противника. І це не щойно підготовлено", - сказав один зі співрозмовників видання.

Як зазначається, кілька людей, знайомих зі стратегією національної безпеки - формальним документом, який готує кожен президент США, починаючи з Рональда Рейгана, - сказали, що Трамп запропонує набагато жорсткішу позицію щодо Китаю, ніж попередні адміністрації.

Він неодноразово критикував Китай під час своєї передвиборної кампанії. Але, як пише видання, на посаді президента, і особливо після особистої зустрічі з китайським колегою Сі Цзіньпіном в Мар-а-Лаго, Трамп зайняв менш бойову позицію. Це, на думку США, пов'язано з тим, що тиск Китаю на Північну Корею має вирішальне значення для вирішення ядерної кризи.

Читайте також: США можуть заборонити Boeing і Airbus продавати літаки Ірану

Однак за останні кілька місяців Трамп став більше дратуватися через відсутність прогресу в боротьбі з дефіцитом торгового балансу США з Китаєм. Він натякнув на повернення до більш жорсткої позиції на саміті у В'єтнамі, коли заявив, що більше не буде терпіти "хронічні торгові зловживання" азіатських країн.

Деякі люди, знайомі зі стратегією, заявили, що це буде найагресивніша економічна відповідь на економічне зростання Китаю з 2001 року, коли США підтримали його вступ до Світової організації торгівлі, пише видання.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-