США можуть заборонити Boeing і Airbus продавати літаки Ірану

США можуть заборонити Boeing і Airbus продавати літаки Ірану

Укрінформ
Адміністрація президента США Дональда Трампа може заборонити авіабудівним корпораціям Boeing і Airbus постачати цивільні літаки Ірану. 

Про це повідомила газета The Wall Street Journal

"Позиція адміністрації зрозуміла: ми не видаватимемо експортні ліцензії, якщо ми не переконані, що літак буде використовуватися виключно для комерційних пасажирських перевезень", - сказав представник Білого дому.

За словами американських чиновників, уряд США побоюється, що Іран може використовувати літаки для відправки зброї і військовослужбовців до Сирії. 

Читайте також: США надали докази порушення Іраном двох резолюцій РБ ООН

Повідомляється, що США можуть ввести для компаній вкрай жорсткі вимоги для схвалення поставок, що серйозно ускладнить виконання контрактів, пише видання.

Як зазначається, у підвішеному стані опинилося близько 300 угод на суму $40 мільярдів, укладених виробниками з перевізником Iran Air. Вони були схвалені після підписання угоди з іранської ядерної програми в 2015 році, з якої Трамп погрожує вийти. 

Французький концерн Airbus зобов'язаний отримувати дозвіл США на поставку своїх літаків в Іран, оскільки в них є значна частка американських комплектуючих.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-