Канада оголосила пріоритети свого головування у G7

Канада оголосила пріоритети свого головування у G7

Укрінформ
Канада визначила пріоритети свого річного головування у Великій сімці, що розпочнеться 1 січня.

Про це оголосив прем'єр-міністр Канади Джастін Трюдо, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Усього було визначено п’ять пріоритетів, серед яких: інвестиції у підвищення добробуту для всіх; підготовка до робіт майбутнього; просування гендерної рівності та збільшення ролі жінок; співпраця щодо змін клімату, океанів та чистої енергії; розбудова більш мирного та безпечного світу.

«Обрані нами пріоритети на рік допоможуть зосередити дискусії на пошуку справжніх, конкретних рішень для досягнення гендерної рівності, посилення жінок, розвитку чистого енерговидобування й економічного зростання для усіх. Як партнери по G7, наша спільна відповідальність полягає у тому, щоб створити для всіх громадян можливості отримати вигоду від глобальної економіки, та залишити нашим онукам та правнукам більш здоровий, мирний і безпечний світ», - сказав Трюдо.

Читайте також: Канада підтримуватиме Україну під час головування у G7 - Макеєв

Він додав, що протягом наступних півроку у Канаді відбудеться низка міжнародних заходів, присвячених озвученим темам.

«Кожна із цих зустрічей передбачатиме проведення гендерного аналізу й зосереджуватиметься на гендерній рівності та збільшенні ролі жінок», - уточнили у офісі прем'єр-міністра Канади.

Як відомо, наступного року зустріч Великої сімки відбудеться 8-9 червня у містечку Шарлевуа (провінція Квебек). Головування у Великій сімці ротується між членами щороку з 1 січня в черговості: Франція, США, Велика Британія, ФРН, Японія, Італія, Канада.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-