Депутати Британії зобов'язали Мей узгодити з ними угоду про Brexit

Депутати Британії зобов'язали Мей узгодити з ними угоду про Brexit

Укрінформ
Палата общин Великобританії увечері у середу, 13 грудня, ухвалила зміни до британського закону щодо виходу зі складу Європейського Союзу, які вимагають обов'язкового затвердження депутатами будь-якої угоди про Brexit з Брюсселем.

Про це повідомляє DW.

"Відповідну поправку підтримало 309 депутатів нижньої палати британського парламенту, тоді як "проти" проголосувало 305 парламентаріїв", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що ухвалення цієї поправки, проти якої категорично виступала прем'єр-міністерка Великобританії Тереза Мей, стало можливим завдяки тому, що кілька депутатів від її Консервативної партії долучились до опозиції та проголосували "за". 

Суперечки з цього питання вже давно точилися у британському парламенті. Також серед британських парламентаріїв точилися запеклі суперечки, зокрема, щодо точної дати Brexit, а також щодо того, чи можуть депутати лише затверджувати угоду щодо виходу зі складу ЄС, чи ще й мають право вносити до неї зміни.

Читайте також: Brexit: Лондон просить два роки перехідного періоду, ЄС висунув умови

Раніше в середу депутати Європарламенту підтримали початок наступної фази переговорів щодо виходу Великобританії зі складу ЄС. За словами голови переговорної групи від Брюсселя у Brexit-переговорах Мішеля Барньє, нова фаза перемовин обіцяє бути не легшою за попередню.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-