Уряд Моравецького отримав вотум довіри в Сеймі Польщі

Уряд Моравецького отримав вотум довіри в Сеймі Польщі

Укрінформ
Новий уряд Матеуша Моравецького отримав у вівторок ввечері вотум довіри в Сеймі Польщі.  

За це в нижній палаті польського парламенту проголосували 243 депутати, переважно із правлячої партії PiS, а проти - 192 політики опозиційних партій, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

Голосуванню передував понад годинний виступ Моравецького з трибуни Сейму, а згодом дискусія і запитання новому главі уряду.

Зазначається, що під час свого виступу Моравецький наголошував, зокрема, що Польща хоче повернутися до справжнього стратегічного партнерства зі східними партнерами, зокрема Україною, Литвою і Грузією, та надати відносинам нову якість.

Він підкреслив, що фундаментом безпеки Польщі є НАТО, а США залишаються головним союзником Польщі.

За його словами, Варшава продовжуватиме об’єднувати країни регіону, зокрема в рамках "Вишеградської групи" та проекту Трьох морів (Адріатика, Балтика, Чорне море).

Моравецький підкреслив, що Польща виступає проти ЄС "кількох швидкостей", і зауважив, що Брюссель повинен надати усім країнам Спільноти однакові шанси на розвиток.

Він наголосив, що механізм розподілу біженців між країнами ЄС себе не виправдав, а Польща є одним з ініціаторів виправлення цієї ситуації.

Читайте також: Новий прем'єр Польщі хоче нової якості відносин з Україною

Під час свого виступу новий глава польського уряду багато уваги приділив економіці та соціальному розвитку країни. Він підкреслив, що його уряд буде урядом "продовження" того, що розпочала його попередниця Беата Шидло.

Прем'єр-міністр Польщі Беата Шидло подала у відставку з посади прем’єра в минулу п’ятницю. Тоді ж з'явилася інформація про те, що новий уряд буде доручено сформувати віце-прем'єру, міністру розвитку  Моравецькому. Шидло посіла посаду віце-прем’єра уряду з соціальних питань.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-