"Kaspersky Lab" у держструктурах США тепер заборонений законом

Укрінформ
Закон про фінансування витрат на оборону Сполучених Штатів на 2018 фінансовий рік передбачає повну заборону на використання в урядових структурах США продукції російської фірми "Лабораторія Касперського".

На це звертає увагу у вівторок американське інформагентство Reuters.

"Президент Дональд Трамп підписав у вівторок законодавство, яке забороняє використовувати продукцію Kaspersky Lab в уряді США, завершивши таким чином багатомісячні зусилля щодо усунення московської антивірусної фірми від користування у федеральних агентствах на тлі занепокоєнь, що це створювало вразливості для впливу Кремля", - зазначається в публікації.

Читайте також: Уряд Британії рекомендує усім відомствам видалити "Касперського"

Як повідомляється, заборона на використання російського антивірусу була прописана в законі про бюджет на оборону, підписаному Трампом у понеділок. Раніше, у вересні, адміністрація видала директиву про те, що цивільні установи повинні видалити програмне забезпечення Kaspersky Lab протягом 90 днів.

Нинішній закон застосовується як щодо цивільних, так і щодо військових відомств.

Як повідомляв Укрінформ, у вівторок глава Білого дому підписав закон про оборонний бюджет США на 2018 рік. У ньому передбачено широке фінансування заходів у відповідь на агресію Росії.

Зокрема, закон дозволяє виділення $350 млн військової підтримки для України, $4,6 млрд в межах Європейської ініціативи стримування для підтримки союзників НАТО та посилення оборонного потенціалу США в Європі. Крім того, у документі виділено $100 млн в рамках Європейської ініціативи запобігання загрозам в рамках оборонних програм для країн Балтії. Закон також уповноважує виділити $58 млн для відповіді на порушення Росією договорів про скорочення озброєнь.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-