Дипломатія – складна річ: Тіллерсон не знайшов

Дипломатія – складна річ: Тіллерсон не знайшов "перемог" у своїй роботі

Укрінформ
Державний секретар США Рекс Тіллерсон вважає, що американське зовнішньополітичне відомство не добилося значних досягнень впродовж періоду його керування Держдепом.

Про це він заявив під час зустрічі в вівторок з дипломатичним корпусом у Вашингтоні, повідомляє The New York Times.

"Чи маємо ми якісь перемоги, щоб занести до свого рахунку? Ні", - зауважив глава Держдепу, додавши, що "дипломатія – не така проста річ".

Тим не менше, за його словами, керівництво Трампа досягло більшого прогресу, ніж попередні адміністрації, у створенні тиску на Китай щодо реагування на ракетно-ядерні випробування в КНДР. Крім того, була проведена активна робота на іранському напрямі. 

Тіллерсон з приходом у лютому цього року на посаду державного секретаря США виконує розпорядження президента Трампа щодо значних скорочень фінансування американської дипломатії. Під час зустрічі у вівторок у Вашингтоні держсекретар "намагався заспокоїти американських дипломатів", чий моральний настрій перебуває на низькому рівні, пише видання.

Читайте також: Медіа США критикують Тіллерсона за слова про “роль Кремля у війні в Україні”

"Тіллерсон прагнув спростувати чутки, які, наче вірус, поширювалися Держдепом", - зауважується в публікації. Зокрема, він назвав невірною інформацією про те, що адміністрація планує закрити певні посольства США за кордоном. Хоча держсекретар визнав, що деякі місії, включаючи посольства в Парижі, Лондоні й Римі,  скорочуватимуться, й персонал перерозподілятиметься в інші частини світу, де мають місце кризові ситуації.

Крім того, Тіллерсон особисто заперечив, що не збирається йти з Держдепартаменту. Коли його спитали, чи подобається йому те, чим він займається, державний секретар відповів: "Це важка робота. Коли я кажу, що я вчуся насолоджуватися цим, це дійсно так".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-