Російський суд підтвердив можливість блокування Telegram

Російський суд підтвердив можливість блокування Telegram

Укрінформ
Міщанський райсуд Москви відхилив апеляцію на штраф, накладений на мессенджер Telegram, що дає Роскомнагляду підстави для блокування мессенджера в Росії.

Про це повідомляє Радіо Свобода.

"Міщанський суд визнав законним штраф, накладений на мессенджер Telegram. За відмову співпрацювати з ФСБ компанія повинна виплатити вісімсот тисяч рублів. Рішення набуло чинності у вівторок 12 грудня. Таким чином Роскомнагляд отримав підстави для блокування мессенджера в Росії", - йдеться у повідомленні.

Адвокат Раміль Ахметгалієв, який представляє інтереси компанії Telegram Messenger, сказав, що поки не знає, чи буде оскаржувати нинішнє рішення суду - необхідно обговорити ситуацію із засновником мессенджера Павлом Дуровим.

На засіданні суду Ахметгалієв говорив, що інформацію, якою цікавиться ФСБ, не можна було передати через технічні аспекти. Наприклад, ключі дешифрування мобільних чатів не можна було надати, оскільки вони зберігаються на мобільних пристроях.

У понеділок Роскомнагляд заблокував за рішенням Генпрокуратури РФ ряд сайтів "Відкритої Росії" та її засновника Михайла Ходорковського.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-