Білорусь не хоче в ЄС, але зацікавлена у

Білорусь не хоче в ЄС, але зацікавлена у "Східному партнерстві" – МЗС

Укрінформ
Білорусь не планує ставати членом Європейського союзу, але зацікавлена брати участь у його ініціативі "Східне партнерство".

Про це заявив у понеділок заступник міністра закордонних справ Білорусі Олег Кравченко на форумі "Європейський союз та "Східне партнерство": підходи до регіонального співробітництва", повідомляє БЕЛТА.

"Білорусь не планує ставати членом ЄС, але оскільки ми є торговими партнерами, у нас дуже багато туристичних, освітніх, персональних зв'язків з Євросоюзом, ми безпосередньо зацікавлені у "Східному партнерстві". Цей формат надає додаткові можливості для взаємодії в інтересах наших країн і народів", - зазначив Кравченко.

Заступник міністра підкреслив, що даний майданчик буде успішним лише в тому випадку, якщо його діяльність буде прагматичною і сфокусованою на певних проектах.

"Ця ініціатива - не вулиця з одностороннім рухом, і, звичайно ж, ми не збираємося вичавлювати ресурси з ЄС. Ми всі зацікавлені в безпеці, процвітанні, економічному розвитку та можливостях, які з'являються для наших людей в освіті, бізнесі", - сказав він.

Читайте також: Батько ув’язненого ФСБ Гриба: Вони мабуть думали, що впіймали суперагента

Кравченко додав, що Білорусь і ЄС мають намір почати переговори про базову угоду.

"Ми не плануємо укладати договір про асоціацію. У нас повинен бути такий документ, як між Євросоюзом і Росією. Нам потрібно його укласти та підписати якомога швидше", - заявив він.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-