Найбільша опозиційна партія Франції обрала нового лідера

Найбільша опозиційна партія Франції обрала нового лідера

Укрінформ
Найбільша опозиційна партія Франції "Республіканці" сьогодні обрала нового лідера, ним став Лоран Вок’є - глава регіону Овернь-Рона-Альпи.

За Вок’є проголосували 74,6% його однопартійців. З таким результатом Вок’є залишив далеко позаду своїх конкурентів, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Праві повертаються», - заявив Лоран Вок'є вже через кілька хвилин після оголошення результатів виборів.

У боротьбу за право очолювати партію Вок'є обігнав колишню прес-секретаря кандидата в президенти Франсуа Фійона Флоранс Портеллі, яка отримала 16,11% голосів, а також Маеля де Калана, прихильника колишнього прем'єр-міністра Франції, мера Бордо Алена Жюппе, який свого часу відмовився від пропозиції замінити Франсуа Фійона як кандидата від «Республіканців» на президентських виборах. За Жюппе було тільки 9,25%.

Читайте також: Сім’я Холлідея не захотіла присутності Ле Пен на похороні

Вихідець з багатої родини, Вок'є провів дитинство у найпрестижнішому районі Парижа, отримав блискучу освіту, а нині всіма силами демонструє близькість до народу та відсутність прагнення до багатства – ходить в нечищених черевиках та старій червоній куртці, подарованій йому дружиною, не женеться за брендами.

Вок'є часто закидають, що у своїх виступах він починає «скочуватися» до крайніх правих поглядів і стає схожим на Марін Ле Пен, на що новий очільник партії «Республіканці» неодноразово вказував, що за будь-яких обставин союзу з «Національним фронтом», за час його перебування на місці очільника партії, не буде.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-