Вибори на Корсиці: впевнену перемогу здобули сепаратисти

Вибори на Корсиці: впевнену перемогу здобули сепаратисти

Укрінформ
Коаліція націоналістів «За Корсику», яка виступає за надання регіону «справжньої автономії» від Франції та хоче цього досягти в «найближчі 10 років», отримала перемогу на виборах.

Результат коаліції націоналістів, лідерами якої є голова виконавчої ради Корсики Жиль Сімеоні та спікер Асамблеї Корсики Жан-Гі Таламоні, склав 56,5%, що забезпечило їм беззаперечну перемогу, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Друге місце зайняли праві на чолі зі своїм лідером Жан-Мартеном Мондолонем, набравши 18,29%. Третьою стала президентська партія "Республіка на марші" з результатом 12,67%. З невеликим відривом від політичної сили Емануеля Макрона останнє місце дісталося правоцентристській партії "Республіканці" - 12,57%.

Вибори проходили до Єдиного територіального органу самоврядування – парламенту острова, утвореного після територіальної реформи: злиття рад двох департаментів (Південної і Північної Корсик) і регіональної ради.

Читайте також: Корсиканці ігнорують другий тур парламентських виборів

Попри намір коаліції «За Корсику» отримати автономію, експерти не бачать у цій ситуації аналогії з Каталонією та прогнозують, що коаліція захоче ширших повноважень, але не повної незалежності. По-перше, тому що Корсика – дотаційний регіон і залежить від Франції, по-друге, вони заявляють про готовність вести діалог з владою. Але разом з тим у планах переможців парламентських виборів надання корсиканській мові офіційного статусу на острові, а також введення особливого статусу для корсиканців. 

Фото: twitter.com/InfosFrancaises

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-