Парламент Молдови заборонив російську телепропаганду

Парламент Молдови заборонив російську телепропаганду

Укрінформ
Парламент Республіки Молдова більшістю голосів ухвалив закон про заборону ретрансляції на території країни пропагандистських програм російських телевізійних каналів.

Про це повідомляє власний кореспондент Укрінформу в Молдові.

Згідно з документом, заборона стосуватиметься тільки інформаційних, аналітичних, політичних і військових програм російського телебачення.

Порушникам закону загрожують грошові штрафи від двох до трьох з половиною тисяч євро, а у разі повторного порушення штрафи можуть збільшитися до п'яти тисяч євро, а Координаційна рада з телебачення і радіо матиме право ініціювати процедуру відкликання ліцензії на мовлення.

За ухвалення закону проголосував 61 (з 101) депутат парламенту, проти його прийняття висловилися опозиційні комуністи і депутати від Партії соціалістів.

Раніше з ініціативою про заборону російської телевізійної пропаганди на території Молдови виступила Демократична партія.

Читайте також: Росія знову "брязкає зброєю" у невизнаному Придністров'ї

Президент Молдови Ігор Додон заявив, що не підпише закон. Згідно з молдавським законодавством, якщо глава держави відмовляється підписувати закон, депутати парламенту мають право повторно проголосувати за його прийняття, після чого закон буде опублікований в «Офіційному моніторі».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-