Польська опозиція закидає Шидло руйнування відносини з Києвом

Польська опозиція закидає Шидло руйнування відносини з Києвом

Укрінформ
У польській опозиції заявляють, що уряд Беати Шидло зруйнував відносини з Україною.

Про це під час розгляду у Сеймі Польщі питання про недовіру Раді міністрів країни заявив лідер найбільшої опозиційної партії "Громадянська платформа" (PО) Гжегож Схетина, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Ви це зруйнували, ви зруйнували політику з Україною, ви її повністю знищили через бездумні політичні демонстрації",- заявив Схетина з трибуни Сейму.

За його словами, в інтересах Польщі упродовж багатьох років були проект "Східне партнерство", асоціація України з ЄС, відкритість Заходу на європейські прагнення країн Східної Європи. Він наголосив, що Польща зацікавлена у прозахідних та проєвропейських сусідах за східними кордонам країни. На його переконання, чинний польський уряд своєю політикою це перекреслив.

Схетина зазначив, що уряд Шидло погіршив також відносини із західними союзниками, зокрема Францією, через зрив багатомільярдного контракту на постачання до Польщі гелікоптерів типу Сaracal, та Німеччиною - з появою вимог до Берліна про виплату репарацій за Другу світову війну.

Читайте також: Уряд Польщі замість Шидло може очолити віце-прем’єр Моравецький - ЗМІ

Відтак, така політика польського уряду, як підкреслив Схетина, не може не викликати захоплення у Москві.

"У Росії ще ніколи так не тішилися через політику чинного польського уряду і послаблення наших зв'язків із Заходом",- констатував лідер РО.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-