Тіллерсон: США заздалегідь обговорили Єрусалим із партнерами

Тіллерсон: США заздалегідь обговорили Єрусалим із партнерами

Укрінформ
Державний секретар США Рекс Тіллерсон визнав, що Сполучені Штати перед тим, як оголосити про офіційне визнання Єрусалиму столицею Ізраїлю, провели ряд консультацій з міжнародними партнерами.

Про це йдеться в офіційній заяві глави Державного департаменту США, оприлюдненій у середу, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Ми провели консультації з багатьма друзями, партнерами та союзниками перед тим, як президент прийняв своє рішення. Ми твердо віримо, що є можливість для міцного миру", - зауважив глава зовнішньополітичного відомства США.

Він ще раз підкреслив, що заява президента Трампа – це визнання існуючої реальності, оскільки і законодавчий орган, і верховний суд, і офіс прем'єр-міністра Ізраїлю знаходяться в Єрусалимі.

Читайте також: Статус Єрусалима мають визначати Ізраїль і Палестина - генсек ООН

Водночас, Тіллерсон нагадав, що президент віддав розпорядження Держдепу провести підготовку до переміщення американського посольства з Тель-Авіва до Єрусалиму. "Державний департамент негайно розпочне процес реалізації цього рішення", - зауважив глава американської дипломатії.

Він також підкреслив, що безпека американців є найвищим пріоритетом Держдепартаменту США. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-