Статус Єрусалима мають визначати Ізраїль і Палестина - генсек ООН

Статус Єрусалима мають визначати Ізраїль і Палестина - генсек ООН

Укрінформ
Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерреш наголошує, що питання належності Єрусалима має вирішуватися шляхом прямих переговорів між Ізраїлем і Палестиною.

З відповідною заявою генсек ООН виступив у середу в штаб-квартирі Організації після заяви президента США Дональда Трампа про визнання Єрусалима столицею Держави Ізраїль, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Нині, в момент великого занепокоєння, хочу наголосити: немає альтернативи рішенню "дві держави для двох народів". Плану "B" не існує", - підкреслив Гутерреш.

За його словами, законні прагнення обох сторін можуть бути досягнуті лише шляхом проведення мирних переговорів.

У цьому зв'язку Гутерреш заявив, що завжди виступав "проти будь-яких односторонніх кроків, які можуть загрожувати перспективам миру між ізраїльтянами й палестинцями".

Читайте також: Відчинив "ворота пекла" - ХАМАС відреагував на заяву Трампа

Він також підкреслив, що зі свого боку робитиме все, "щоб підтримати повернення ізраїльських та палестинських лідерів до змістовних переговорів".

Раніше повідомлялося, що президент США Дональд Трамп офіційно заявив про визнання Єрусалима столицею Держави Ізраїль і намір перенести американське посольство з Тель-Авіва у це місто.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-