Навальний виступив на підтримку адвоката Фейгіна

Навальний виступив на підтримку адвоката Фейгіна

Укрінформ
Напередодні розгляду в Адвокатській палаті Москви скарги на захисника українського журналіста Романа Сущенка Марка Фейгіна російський опозиціонер Олексій Навальний виступив на підтримку адвоката.

"Сьогодні ввечері можуть позбавити адвокатського статусу Марка Фейгіна. Це буде, безумовно, політичне рішення Кремля, якому Фейгін сильно попсував кров своїми процесами. Рішення шкідливе і спрямоване проти всіх нас. Ми і так спостерігаємо явну тенденцію на побиття російської адвокатури з тим, щоб зробити її абсолютно сервільною. Сподіваюся, адвокатське співтовариство відмовиться виконувати примхи Путіна і позбавляти Марка статусу", - написав Навальний у Twitter

Оскільки політик пише, що адвокатського статусу Фейгіна можуть позбавити "сьогодні ввечері", Укрінформ звернувся за коментарем до самого адвоката: "Головне те, що Олексій Навальний чітко позначив позицію - це політичне переслідування, а не приватна історія. Раніше, нагадаю, на мою підтримку висловився Форум вільної Росії. А з приводу дати - так, деяка неточність. Подія, про яку він говорить, пройде завтра. Кваліфікаційна комісія Адвокатської палати Москви проведе розгляд у рамках порушеного дисциплінарного провадження подання Міністерства юстиції РФ за заявою Шарія А.".

Читайте також: Фейгін просить захисту у Меркель і Макрона від переслідувань у Росії

Раніше Фейгін заявляв, що скарга прокремлівського блогера Анатолія Шарія була прийнята на порушення наявних правил у результаті політичного тиску "згори".

У понеділок IV Форум вільної Росії, що пройшов у Вільнюсі, також прийняв звернення на підтримку адвоката Фейгіна.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-