Дружина Макрона стала

Дружина Макрона стала "хрещеною" першої народженої у Франції панди

Фото
Укрінформ
Першого малюка панди, який народився на території Франції, сьогодні відвідала перша леді Бріджит Макрон, яка в урочистій обстановці оголосила його ім’я.

Церемонії та офіційні прийняття на честь малюка є частиною «панда-дипломатії», яку активно практикує Пекін для покращення дипломатичних зв’язків, оскільки ці тварини займають особливе місце у китайській культурі.

Дитинча назвали Йан Мен, що в перекладі означає «здійснення мрії», повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Народження першого дитинчати панди у Франції стало надзвичайно очікуваною подією у Китаї та Франції. (…) Народження та "хрещення" панди символізують китайсько-французьку дружбу, яка йде на новий етап розвитку", - йдеться у вітанні дружини президента Китаю Сі Цзіньпіна.

Читайте також: Китай побудував сонячну електростанцію у формі гігантської панди

Малюк має вагу 7 кілограмів. Він досить активний, навіть дещо агресивно реагував на спроби привернути його увагу.

Фото: ZoParc de Beauval

Бріджит Макрон візьме на себе спонсорські зобов’язання з утримання малюка. Мова йде про витрати на корм і медичне обслуговування.

У Франції панд не було з 2000 року, після смерті ведмедя Йен Йен, якого президенту Франції Жоржу Помпіду в 1973 році подарував китайський прем'єр Чжоу Еньлай.

Батьки новонародженого - самка Хуань Хуань і самець Юань Цзи, були привезені до Франції в січні 2012 року в рамках спеціальної угоди між Парижем і Пекіном.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-