Радник Трампа: шанси війни з КНДР зростають щодня

Радник Трампа: шанси війни з КНДР зростають щодня

Укрінформ
Радник Білого дому з питань національної безпеки Герберт Макмастер заявив, що Північна Корея є "найбільшою безпосередньою загрозою для Сполучених Штатів", а також що можливість війни з цією комуністичною країною зростає щодня.

На цьому він наголосив під час виступу на форумі з питань національної оборони в штаті Каліфорнія, повідомив телеканал CNN

"Я думаю, це (небезпека війни з КНДР – ред.) зростає з кожним днем, а це означає, що ми перебуваємо у гонці, дійсно, в гонці, щоб розв'язати цю проблему", - відповів Макмастер на запитання, чи підвищив останній пуск ракети КНДР шанси на війну.

Радник Білого дому підкреслив, що президент Трамп продовжує зосереджуватися на повній денуклеаризації Корейського півострова. Він також підтвердив, що існують невійськові способи вирішення цього конфлікту, наприклад, введення більш потужних обмежень з боку Китаю. При цьому Макмастер назвав Пекін "величезною примусовою економічною силою" щодо Північної Кореї.

"Є способи розв'язати цю проблему без збройних конфліктів, але це гонка, тому що він (лідер КНДР – ред.) все ближче, й уже не залишається часу", - зазначив Макмастер. За його словами, з кожним запуском ракети або ядерним випробуванням, Кім Чен Ин вдосконалює свої ракетно-ядерні спроможності.

Читайте також: Радбез ООН збереться через ядерну програму Пхеньяна 15 грудня

Водночас, радник з питань нацбезпеки зазначив, що Кім навряд чи змінить свою поведінку "без додаткових істотних дій у формі набагато більш жорстких санкцій", а також "повної імплементації вже існуючих санкцій ".

Що стосується військових варіантів, Макмастер визнав, що дії Пхеньяна зміцнили союз Америки з Японією та Південною Кореєю "більше, ніж будь-коли".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-