Прем’єр-мільйонер Бабіш не ризикуватиме заради РФ — екс-міністр Чехії

Прем’єр-мільйонер Бабіш не ризикуватиме заради РФ — екс-міністр Чехії

Укрінформ
Андрій Бабіш, який виграв парламентські вибори в Чехії восени цього року, заради інтересів свого бізнесу навряд чи стане псувати стосунки із Західною Європою на користь Росії.

Така думку в інтерв'ю кореспондентові Укрінформу висловив екс-міністр оборони, екс-міністр закордонних справ Чеської Республіки Олександр Вондра.

«Ви маєте бути щасливі тим, що у нього (Бабіша) немає ніякого бізнесу на Сході (Європи), в Росії. У нього великий бізнес в Німеччині, тому я не думаю, що він буде «вільним художником», оскільки йому потрібні гроші ЄС, субсидії для його основного бізнесу», - говорить Вондра.

Він чекає, що майбутній прем'єр, хоча і використовує дуже популістську мову, залучаючи до себе увагу в країні, в той же час вестиме дуже конформістську і прагматичну політику, спрямовану на інтереси його бізнесу. Співрозмовник агентства сумнівається в тому, що Бабішу вдасться сформувати уряд, що має серйозну підтримку в парламенті. Інші партії просто побоюються вступати з ним в союзи і бути такими, яких «проковтнули», вважає Вондра.

Читайте також: У Чехії назвали імена міністрів у майбутньому уряді

В цілому, на його думку, Бабіш «швидше проблема, ніж рішення для формування чеської політики», і небезпеку вбачає в тому, що той рухає чеську демократію «на схід».

Тим часом, президент країни Мілош Земан оголосив, що лідера руху ANO («Акція невдоволених громадян») Андрія Бабіша буде призначено прем'єр-міністром республіки 6 грудня, а його уряд буде затверджено до 15 грудня. Бабішу так і не вдалося сформувати коаліційний уряд, інші партії не погодилися увійти до нього, тому олігарх готується сформувати уряд меншості і вже назвав імена деяких своїх майбутніх міністрів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-