Справа про втручання у вибори: Трамп натякав сенаторам, щоб

Справа про втручання у вибори: Трамп натякав сенаторам, щоб "закруглялися" - NYT

Укрінформ
Президент США Дональд Трамп протягом літа неодноразово закликав високопоставлених республіканців із Сенату США, включаючи голову комітету розвідки Сенату, припинити розгляд справи щодо російського втручання у президентські вибори 2016 року.

Про це повідомляє The New York Times з посиланням на законодавців та їхніх помічників.

"Такі прохання Трампа є надзвичайно незвичним втручанням з боку президента в законодавче розслідування, що стосується його сім'ї та близьких помічників", - йдеться у повідомленні.

Сенатор Річард Бур, голова Комітету з розвідки, заявив в інтерв'ю цього тижня, що Трамп сказав йому, що хоче побачити завершення розслідування, яке затьмарило більшу частину першого року його президентства.

"Це було сказано приблизно подібним чином: "Я сподіваюся, ви можете завершити це якомога швидше", - сказав Бур про розмову з Трампом, додавши, що відповів президенту, що "коли ми вислухаємо усіх, з ким ми повинні поговорити, ми закінчимо".

Крім цього, за словами законодавців і помічників, Трамп сказав сенатору Мітчу Макконнелю з Кентуккі, сенатору Рою Бланту з Міссурі та члену розвідувального комітету швидко закінчити розслідування.

Читайте також: Втручання РФ у вибори: команда спецпрокурора опитала зятя Трампа

У свою чергу, представник Білого дому заявив у четвер, що Трамп не зробив неправомірних дій, наголосивши, що президент "ні в якому разі не намагався застосувати надмірний вплив на членів комітету", та вважає, що немає ніяких доказів змови, і ці розслідування повинні здійснюватися справедливо і належним чином".

Напередодні повідомлялося, що зять і старший радник президента США Дональда Трампа Джаред Кушнер на початку листопада цього року зустрічався зі спецпрокурором Робертом Мюллером, який розслідує можливе втручання Росії у президентські вибори США в 2016 році.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-