Ер-Ріяд перехопив ракету, випущену повстанцями Ємену

Ер-Ріяд перехопив ракету, випущену повстанцями Ємену

Укрінформ
Військово-повітряні сили Саудівської Аравії перехопили та знищили чергову балістичну ракету, випущену повстанцями-хуситами з території Ємену.

Ракета була запущена у четвер в напрямку провінції Асір у південно-західній частині країни, повідомляє DW із посиланням на державне інформагентство Саудівської Аравії Saudi Press Agency.

"Цього вечора військово-повітряні сили королівства Саудівської Аравії спостерігали за запуском балістичної ракети з території Ємену у напрямку території королівства", - повідомив речник коаліції арабських держав на чолі з Ер-Ріядом, яка проводить військову кампанію у Ємені проти повстанців-хуситів. 

Він уточнив, що ракета летіла у напрямку міста Хаміс-Мушайт та була знищена, внаслідок чого ніхто не постраждав.

Раніше телеканал Almasirah, близький до хуситів, повідомив про успішне випробування балістичної ракети середньої дальності, спрямованої на військову ціль в Саудівській Аравії.

Запуск балістичної ракети повстанцями Ємену став вже другим за останній місяць. 4 листопада ВПС Саудівської Аравії перехопили ракету поблизу міжнародного аеропорту "Король Халід" в Ер-Ріяді. Одразу після цього 5 листопада військова коаліція на чолі з Саудівською Аравією заблокувала усі порти та аеропорти в Ємені, чим припинила постачання гуманітарної допомоги. Перша гуманітарна допомога прибула до Ємену лише 25 листопада.

Читайте також: Бойовики "мстяться" за втрати у зонах конфліктів терактами в інших країнах - ООН

Як повідомлялося, військовий конфлікт в Ємені триває з вересня 2014 року. Саудівська Аравія зі своїми союзниками бере у ньому активну участь на боці президента Ємену Абд-Раббу Мансура Хаді, у той час як основний противник Ер-Ріяда Іран - на боці повстанців-хуситів. Внаслідок бойових дій за час конфлікту загинули понад 10 тисяч людей. За оцінками ООН, від наслідків конфлікту потерпають понад 17 мільйонів людей з 27-мільйонного населення країни. Як повідомила міжнародна гуманітарна організація Save the Children, від початку 2017 року в Ємені від голоду та  хвороб померли понад 50 тисяч дітей.

Фото: DW

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-