Бойовики

Бойовики "мстяться" за втрати у зонах конфліктів терактами в інших країнах - ООН

Укрінформ
Міжнародна спільнота досягла помітного успіху у боротьбі з ІДІЛ і іншими терористичними групами у Сирії, Іраку та Лівії, проте, намагаючись помститися за втрати у зонах конфліктів, бойовики вдаються до терактів у інших країнах.

Про це повідомляє Центр новин ООН.

"Приблизно у той самий період (за останні два роки) значно зросла кількість терористичних актів, які оберталися загибеллю людей. Частково це було пов'язано із поверненням бойовиків із зон конфлікту. Свою роль зіграло і використання терористами нових методів, у тому числі інформаційно-комунікаційних технологій", - заявила Виконавчий директор Контртерористичного комітету Мішель Коненкс у ході брифінгу у Раді Безпеки ООН.

Вона додала, що особливе занепокоєння викликають часті випадки нападів, "які здійснюються терористами-одинаками, яких спрямовують куратори, що перебувають у інших регіонах".

Напади, як правило, не потребують величезних ресурсів, але можуть мати вкрай руйнівні наслідки.

"Багато нещодавніх терактів були, на перший погляд, здійснені злочинцями-одинаками. Однак у ході розслідувань було встановлено, що вони отримували підтримку або ресурси від терористичних груп через Інтернет або соціальні мережі", - зазначила Мішель Коненкс.

Читайте також: Сили безпеки Єгипту провели спецоперацію: знищені 11 бойовиків

Глава Управління ООН по боротьбі із тероризмом Володимир Воронков підтвердив, що військові поразки ІДІЛ призвели до скорочення припливу іноземних бойовиків до Сирії та Іраку.

"Багато терористів спробували перебратися до інших країн, таких як Лівія, Ємен і Афганістан, що призвело до ескалації існуючих конфліктів і подальшої дестабілізації і без того нестабільних регіонів. Ці та інші країни потребують підтримки міжнародного співтовариства у боротьбі із цією загрозою", - сказав Воронков.

Він також нагадав, що 5600 бойовиків, які воювали за кордоном, повернулися до своїх країн. Деякі з них можуть планувати теракти і залучати нових членів до терористичних організацій.

Як зазначається, держави-члени ООН зміцнюють боротьбу із тероризмом, у тому числі вдосконалюють процедури перевірок та огляду у аеропортах. Однак на цьому напрямі залишається ще чимало невирішених проблем.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-