У Британії хочуть заборонити різдвяні вантажівки Coca-Cola через шкоду здоров'ю дітей

У Британії хочуть заборонити різдвяні вантажівки Coca-Cola через шкоду здоров'ю дітей

Укрінформ
Служба охорони здоров'я Великої Британії (PHE) закликала місцеві ради і торгові центри заборонити різдвяні тури вантажівок Coca-Cola через погіршення здоров'я дітей, зокрема псування зубів та ожиріння. 

Про це пише The Guardian.

"Великі бренди, які проводять турне по країні на Різдво, щоб рекламувати дітям продукти, що містять цукор, та збільшити продажі, не допомагають сім'ям робити здоровий вибір та прикладати зусилля для боротьби з дитячим ожирінням та псуванням зубів", - сказав очільник англійської організації "Громадська охорона здоров'я" Дункан Селбі.

Відповідно до досліджень організації, більшість місць, куди планують приїхати вантажівки Coca-Cola до Різдва, "мають більш високі показники дітей з карієсом або ожирінням". "Місцева влада, що рекламує солодкі напої таким чином, повинна подумати про те, чи відповідає це інтересам здоров'я дітей", — підкреслив він.

Читайте також: У школах країн ЄС припинять продаж напоїв із цукром

Як зазначається, до Різдва Coca-Cola відправляє ряд фірмових вантажівки у 42 міста в Англії та Шотландії. У рекламній кампанії вказується, що вантажівки будуть "доставляти різдвяний настрій по всій країні". Очікується, що у рамках програми дітям будуть роздавати безкоштовні напої.

Фото: John Phillips/UK Press via Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-