Таяні просить захистити польських євродепутатів від націоналістів

Таяні просить захистити польських євродепутатів від націоналістів

Укрінформ
Президент Європарламенту Антоніо Таяні в листі до глави польського уряду Беати Шидло закликав захистити польських євродепутатів від місцевих націоналістів, прояви агресії щодо яких в минулу суботу було продемонстровано в місті Катовіце.

Про це інформує tvn24.

“Я хотів би висловити глибоке занепокоєння фотографіями депутатів Європарламенту, які було повішено на шибеницях, про що інформували ЗМІ. Погрози смерті і залякування не можуть допускатися в демократії”, - написав Таяні.

Читайте також: Лондон має заплатити не менш як €60 мільярдів за Brexit - глава Європарламенту

Він висловив переконання, що глава польського уряду здійснить необхідні кроки щодо засудження такого роду дій, і що євродепутати та інші політики, не зважаючи на те, чи вони належать до влади чи опозиції, зможуть вільно і безпечно виконувати свої обов'язки.

У суботу декілька десятків польських націоналістів під час мітингу тримали фото польських депутатів Європарламенту нібито повішених на шибеницях. Йдеться про шістьох польських євродепутатів, які нещодавно в проголосували в Європарламенті за резолюцію щодо порушення Польщею фундаментальних цінностей ЄС. Польські провладні політики, а також президент Польщі Анджей Дуда, назвали дії цих політиків зрадою інтересів країни.

Міністр юстиції, генпрокурор Польщі Збігнєв Зьобро пообіцяв провести прокурорське розслідування у справі дій націоналістів. Глава уряду Шидло підкреслила, що такого роду дії потрібно засуджувати.

Фото: European External Action Service Follow/Flickr

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-