Трамп поширив антимусульманське відео й одразу отримав реакцію

Трамп поширив антимусульманське відео й одразу отримав реакцію

Укрінформ
Президент США Дональд Трамп у середу зробив серію ретвітів з насильницьким відео з акаунту одного з лідерів ультраправої організації Великої Британії, де показані знущання мусульман-мігрантів у Європі над мирними жителями.

На адресу глави Білого дому одразу обрушився шквал критики, в тому числі з боку офіційного Лондона, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Американський президент перепостив повідомлення заступника лідера організації "Британія передусім" Джайди Френсен, яка має на своїй стрічці понад 63 тис. послідовників. Відео справді містять насильницький контент і опубліковані під заголовками: "Мігранти-мусульмани побили голландського хлопчика на милицях"; "Мусульмани розтрощують статую Святої Діви Марії"; "Натовп ісламістів зіштовхує підлітка з даху та забиває його до смерті!"

Пізніше Френсен подякувала Трампу за поширення її постів. "Президент Трамп ретвітнув антимусульманські відео, виставлені британськими націоналістами", - скопіювала жінка заголовок публікації в Daily Mail

Водночас, на американського президента обрушився потік критики та звинувачень у розпалюванні міжрасової ворожнечі. Зокрема, організація з питань американсько-ісламських відносин заявила, що таким чином Трамп розпалює ненависть до американських мусульман.

Прем'єр-міністр Великої Британії Тереза Мей також висловилась критично щодо дій Трампа у Twitter.

"Це неправильно для президента робити так", - процитував у середу британського прем'єра її речник. Він підкреслив, що організація "Британія передусім" прагне розколоти громади, використовуючи ненависні заклики, які поширюють брехню та посилюють напругу.

Читайте також: Трамп закликав бойкотувати CNN

Як повідомляв Укрінформ, Дональд Трамп неодноразово, ще під час президентської кампанії, висловлював своє негативне ставлення до мігрантів, особливо мусульман. Після того, як він став президентом, Трамп видав серію указів про заборону в'їзду до США громадян з кількох мусульманських країн, незалежно від обставин. Дії цих розпоряджень були призупинені судами США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-