Тіллерсон: Росія залишається проблемою для США і Європи

Тіллерсон: Росія залишається проблемою для США і Європи

Укрінформ
Збройна агресія Росії проти Грузії, України, а також її втручання в демократичні процеси у США та Європі залишають Росію у списку найбільш небезпечних на сьогодні викликів для Євроатлантичної спільноти.

Таку позицію озвучив у вівторок, виступаючи в Центрі Вілсона (Вашингтон) державний секретар США Рекс Тіллерсон, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Історія показала: якщо ми об'єднані, ми добиваємося успіху попри спільні виклики. Як я вже сказав, один із таких викликів – це Росія", - наголосив головний американський дипломат.

Він підкреслив, що Європа і Сполучені Штати намагалися нормалізувати відносини з Москвою.

Читайте також: США влаштує лише повне відновлення суверенітету України - Тіллерсон

"Однак, Росія показала, що вона хоче окреслити новий пост-радянський глобальний баланс сил", - заявив державний секретар США.

Тіллерсон зазначив, що військова інтервенція Росії в Грузії, а потім в Україні, а також втручання Кремля у вибори в США та демократичні процеси в Європі були неприйнятною і недостойною поведінкою для країни, яка прагне бути відповідальним членом міжнародної спільноти.

"Ми хочемо, щоб Росія була конструктивним сусідом для Європи та великої трансатлантичної спільноти", - зауважив він.

При цьому, глава Держдепартаменту США підтвердив прихильність Сполучених Штатів взаємним двостороннім зобов'язанням в рамках НАТО у сфері безпеки й оборони. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-